Vores Cubaferie

Fidel Castro
Fidel Castro
Che Guevara
Che Guevara
Vi havde igennem længere tid talt om, at vi skulle til Kina, Mexico eller Cuba. Valget faldt på Cuba, fordi vi kunne godt tænke os at besøge Cuba, mens Fidel Castro stadig er ved magten. Vi havde først tænkt os at købe en rejse inklusiv en bil og så køre rundt på Cuba efter rejseselskabets anvisning, men efter flere overvejelser blev vi enige om at købe en færdig rejse med bustransport rundt på øen.
Vi rejste med Kuoni, hvor alt var betalt i 15 dage inkl. rejsen til 15.000 kr. pr. stk. + div. afgifter. Yderligere betalte vi hver 25 dollars til guiden, så hun havde til drikkepenge til div. chauffører, lokalguiden, bellboys, cykeltaxier m.m. Vi ankom til Havana om aftenen den 11. februar 2004, hvor vi blev indlogeret på Hotel Comodoro.
Cigarerne er et kapitel for sig Cubana club mørk rom Program for rundrejsen i bus:
Torsdag den 12. februar 2004: Bytur i Havana, hvor vi besøgte den gamle bydel og så nogle af byens smukke seværdigheder. I løbet af dagen havde vi tid på egen hånd og frokost med typisk cubansk mad. Om aftenen så vi det fantastiske Tropicana show
Fredag den 13. februar 2004: Vi besøgte en romfabrik og derefter Hemmingways hus i San Francisco de Paula. Derefter havde vi en hyggelig tur rundt i fiskerbyen Cojimar, hvor Hemm ingway i sin tid fik sin inspiration til bogen "Den gamle mand og havet". Efter frokost fortsatte vi i den kendte forfatters fodspor ind på en af hans yndlingsbarer "El Floridita".
Lørdag den 14. februar 2004: Vi forlod Hotel Comodoro kl. 04.30 om morgenen og fløj til Santiago de Cuba. I Santiago de Cuba besøgte vi Moncada Kasernen, El Morro, Revolutionskirkegården og den flotte revolutionsplads. Derefter fik vi en sejltur ud til øen Cayo Granma, hvor vi spiste frokost. Til sidst kørte vi til Hotel Melia Santiago, hvor vi spiste aftensmad og overnattede.
Søndag den 15. februar 2004: Vi rundede af i Santiago de Cuba og kørte derefter til Cubas største helligdom "El Cobre". I Bayamo besøgte vi bl.a. "Casa de la Trova", hvor vi fik en drink, hvor der var mulighed for en lille svingom. Derefter spiste vi sen frokost i Bayamo. Efter frokosten kørte vi til Carnagüey, hvor vi spiste og overnattede på Gran Hotel.
Mandag den 16. februar 2004: Vi nød stemningen i Carnagüeys gader - spadserede, kørte med cykeltaxi, var på farmermarked - hvorefter turen fortsatte mod Trinidad. Undervejs besøgte vi en skoleklasse og stoppede ved en mark, hvor man høstede sukkerrør, som vi smagte. Efter frokosten i Trinidad, gjorde vi stop ved Manaca Iznaga-tårnet og nød udsigten over sukkermøllernes dal. Derefter kørte vi til Hotel Trinidad del Mar, hvor vi badede i det Caribiske Hav, spiste og overnattede.
Tirsdag den 17. februar 2004: Vi startede med en bytur i Trinidad, hvor vi besøgte det historiske museum, en cigarfabrik og en keramiker. Vi smagte også byens lokale drink på baren "La Canchanchara". Efter rundtur i byen på egen hånd, kørte vi tilbage til Hotel Trinidad del Mar, hvor vi spiste og overnattede.
Onsdag den 18. februar 2004: Vi forlod Trinidad med kurs mod Varadero. Undervejs besøgte vi en lægeklinik, og vi havde en lille rundtur på egen hånd i Cienfuegos, hvor vi også besøgte Tomas Terry's Teater. Frokosten spiste vi i Cienfuegos. Rundrejsen sluttede i Varadero, hvor vi blev indlogeret på Hotel Internacional.
Torsdag den 19. februar til tirsdag den 24. februar 2004: Badeferie i Varadero. Dejligt varmt vand og solskin det meste af tiden. De første 1½ dage var det gråvejr og storm, så det var forbudt at bade, men derefter var det bare perfekt.